Cykelpremiär

Familjens yngsta medlem, utav dem som går för egen maskin och inte åker snålskjuts på någon annan, fick för några veckor sedan äntligen en egen cykel. Lyckan var total när den lyftes ur kartongen och monterades ihop hemma i vardagsrummet. Denna händelse har varit hett efterlängtad då killen varit halvt besatt av grannbarnens cyklar ända sedan han förstod vad de skulle användas till. Tålmodigt har han upprepat mamma och pappas ord som ett mantra hela vintern: Till våren ska Jesper få en cykel.

Efter att ha övat lite på tekniken i den trånga trean var det så dags i helgen för premiärturen utomhus. Vilken lycka! Det fullkomligt lyste ur ögonen på honom och vi vuxna har aldrig varit med om maken till snabbare påklädning. Flera gånger fick vi varsamt men bestämt lösgöra honom från dörrhandtaget för att påpeka nyttan av att ha tröja under jackan och kanske även strumpor i skorna…

Väl ute gick det som en dans och krafterna tycktes aldrig ta slut. Det var med stor föräldralist som vi tillslut lyckades få honom att förstå det oerhört viktiga och åtråvärda i att parkera den nyvunna kärleken ordentligt i cykelförrådet. Med cykeln tryggt bakom lås och bom kunde vi föräldrar till slut få vila våra trötta ben i soffan. Cyklisten själv pratar redan om nästa tur…

/Maria[thumb:1317:l]

  • Du måste ju länka till min sida så alla får möjligehet att läsa alla mina fina låttexter med mera 😛