Fisken i pappas mjölk!

En vanlig dag efter jobbet, maten står klar när man kommer hem och det första man gör är att sätta sig vid bordet. Ja, jag är otroligt bortskämd numera. Inget jag kan förneka. Det jobbiga blir sedan när denna ”service” upphör. Lätt att vänja sig men kommer vara svårt att avvänjasig.

Nog om det det hela skulle handla om fisken i pappas mjölk.
Normalt studerar man inte glaset och innehållet när man häller i något men precis som jag hällde i mjöljen tyckte jag något rörde sig på botten.

Tänkte inte mycket mera på det utan förklarade det med att det var en fläck i bordet som jag såg precis när jag hällde i och flyttade glaset lite.
Började därefter gladerligen dricka stora klunkar och i ögonvrån som jag dricker dyker en svart prick dök upp på ytan och försvann ned igen. Nu börjande man ana oråd. Tittade i botten, inget där, tittade på ytan inget där…

[thumb:1283:r]Började röra och och vips så dök dendära svarta pricken upp och så var den borta igen. Det blev att ta fram silen och se vad det var för något. Fram ur mjölkskummet ligger det en silverfisk. En urtidsvarelse som överlevt allt här i världen hamnar i mitt mjölkglas! Ett glas som till hälften är uppdrucken redan. Jag har druckigt silverfiskslem!

[thumb:1280:r]Kan säga att någon mera mjölk eller mat blev det inte på en stunde efter den upptäckten.
Och jag blir ständigt påminnd om händelsen då Jesper då och då när han hör/ser fiskar berättar om den gången pappa fick en silverfisk i mjölken.

  • Frida

    Extra proteiner kan väl aldrig vara fel?! Hihi…