Uppdatering av blöjborttagandet

Vår stora kille har varit blöjfri under dagtid i två veckor nu och det går alldeles strålande. Några missöden skedde under den första veckan på dagis, men sedan har det varit klockrent, förutom en del… nummer 2. Det har varit svårt att få det att fungera på toaletten och vi vuxna har fått ge avkall på blöjfri-principen och satt på honom en blöja ibland för att det ska fungera. Han har helt enkelt inte tid att sitta kvar så länge som det tar att göra nämnda nummer 2. Han sätter sig, konstaterar att: Nä, det kommer inget bajs, och så hoppar han ner igen…

Vi föräldrar har lockat med att han ska få tvätta toaletten med den otroligt intressanta toaborsten efter väl uträttat behov och det har gjort att han åtmindstonde gjort trevande försök då och då. Så igår, efter två dagars frånvaro av nummer 2 bad han om en blöja. Slug förälder som man är påminde jag honom om att han bara var ett toalettbesök från att få husera med toaborsten, vilket väckte intresse. Första gången gick som de andra försöken. Hans lilla rumpa hade knappt nuddat vid plasten på toaletten förän han glatt hoppade ner och meddelade: Nä, det kom inget.
5 minuter senare var det dags igen. Den här gången blev jag portförbjuden att följa med och fick snällt stanna ute i köket. Efter någon minut hörs ett lika mycket glatt som överraskat utrop inifrån badrummet: Mamma, det kommer bajs!!!

Naturligtvis höll jag vårt löfte om toalettstädningen och när han väl kommit på knepet passade han på att göra om konsttricket 3 (!!!) gånger till under kvällen. Så nu kan vi stoltsera med såväl blöjfri son som kvarterets renaste toalett… /Maria

  • Frida

    Han kan få komma hem till oss och städa toaletter när han vill!! 🙂