Dilemma

[thumb:1877:r]Som förälder till en relativt nykläckt lillebror och en storebror är man väldigt mån om att storebror inte ska känna sig åsidosatt eller på något sätt känna negativa känslor inför lillebror. Därför är det en ny form av dilemma som kantar dagarna just nu.

Jesper är en stolt och kärleksfull storebror som gärna vill visa sin tillgivenhet till Albin och hjälpa till med det som behöver göras. Vi är stolta över honom och även lite över oss själva som hittills lyckats undvika svartsjukemonstret. Men det finns gränser för allt. När Jesper för femtifjärde gången väcker den sovande Albin trots stränga order om att hålla sig borta tryter tålamodet även fast jag vet att han bara ville pussa honom. Eller när han vill hjälpa till med något som han faktiskt inte kan göra och i sin trots vägrar acceptera vad vi säger slutar det ofta med ilska och gråt. Att hans intentioner är av ädlaste valör blir en tung börda för samvetet när man mitt i ilskan inser att allt blev helt fel…. den här gången med. /Maria