Mamma-student

Den halvtokiga mamman har bestämt sig för att varva mammaledigheten med att plugga på halvtid. I våras när jag sökte kändes det som en win-win situation. Vi sparar dagar, vilket gör att Johannes kan vara hemma länge, utan att vi ska stå utan dagar allt för fort. Jag får någonting att göra, jag kanske är konstig, men det var faktiskt långtråkigt att vara mammaledig förra gången. Den här gången har jag dessutom ingen mammagrupp att fördriva tiden med. Sen sist men inte minst så borde det ju resultera i att jag faktiskt blir lite smartare och lite mer konkurenskraftig när det är dags att slåss med alla andra hungriga nykläkta lärare om jobben sen…

Sagt och gjort, i alla fall påbörjats… kursen heter Svenska som andraspråk och ges sen eftermiddag en till två gånger i veckan. Till skrivande stund har vi hunnit med två lektioner och det har faktiskt gått över förväntan. Albin har varit lugn och jag har faktiskt kunnat lyssna… Den fina starten har gett råg i ryggen inför resten av tiden. Skulle det vara så att lillebror får flippen nån gång och vi blir tvugna att gå så har läraren i alla fall sett att han KAN vara tyst. Jag känner mig som en stor bov när jag smyger in i klassrummet med barnvagn och tycker mig se hur lärarn suckar tungt. Men jag tror också att jag är mer känslig inför Albins ljud än de andra. Minsta lilla suck tycker jag stör hela lektionen medans de andra förmodligen inte hör något alls.

Så det känns faktiskt fortfarnade som en win-situation. Även om det är lite läskigt att ha en bebis med sig på lektionerna. Men de närmaste 4 veckorna ska vi ägna tiden åt att diskutera i smågrupper och då kan det väl inte göra något om jag nån gång får studsa runt med en halvgrinig herre på armen? Skulle vara att de får svårt att höra vad jag säger om jag blir anfådd då…;)

Eftersom det är en halvtidskurs, men ändå 20p, fortsätter kursen hela våren med. Det återstår väl att se om jag fortfarande är lika entusiastisk när jag ska läsa klart min halvtidskurs SAMTIDIGT som jag fortsätter med kurserna på Lärarhögskolan… /Maria