Missade jag nått i skolan?

Jag har tidigare skrivit att jag pluggar svensk grammatik för tillfället. Det är inte alls så tråkigt som det låter och framför allt är det, om än inte jättelätt så i alla fall fullt begripligt. Utom på ett område: Verben! Alltså, jag vet vad ett verb är, jag kan plocka ut dem i en text. För att vara lite mer avancerad vet jag även vilka verb som i ett satsschema följs av predikativ istället för objekt… Men vilka verb som är svaga eller starka, regelbundna eller oregelbundna har jag ingen susning om. Jag är helt lost! På ett av det mest grundläggande områderna i grammatik. Jag måste ha varit borta på dem lektionerna i skolan. Eller så har min hjärna helt enkelt ingen förmåga att minnas just verbformer… Vad än förklaringen må vara är det i alla fall hög tid att ta tag i det. För om jag lyckades mörka min okunskap på förra grammatikkursen så funkar det inte i den här… Så det är bara att sätta igång! /Maria