Bröderna bus!

Så här i juletider har vi bestämt att Jesper ska sluta med blöjor helt, även på natten. Kanske inte helt genomtänkt då det stundar bortasovande snart. Men det är alltid lätt att vara efterklok… Det har gått drygt två veckor nu ungefär sedan han började sova i bara kallingar och jag tror faktiskt att det har vänt nu. De första två veckorna bytte jag sängkläder minst en gång ibland två gånger per natt. (Hans pappa går inte att väcka på nätterna, han sover djupare än Marianergraven!) Men nu har han varit torr de senaste tre nätterna! Vår duktiga kille!!! Naturligtvis kommer han att kissa i sängen igen, men det känns skönt att det vänt och att det faktiskt fungerar. Tanken att vi kräver något som han inte är mogen för har spökat i huvudet…

Lillebror i huset vill ju inte vara den som ligger på latsidan heller. Han har börjat förflytta sig ålandes på magen. Om det går framåt eller bakåt är än så länge ett lotteri och vi har fler än en gång fått plocka fram en ilsken kille som backat in sig under tv-bänken eller Jespers säng. Vilken väg det än går är han lätt att hitta, dregelpölar på golvet är det säkraste tecknet på att du är honom på spåren. Han har även börjat sitta, inte så stadigt ännu, men utan stöd. Annars tillbringar Albin det mesta av sin vakna tid med att hålla koll på idolen Jesper. När helst storebror är i närheten gör sig vi andra föga besvär att få uppmärksamhet. Jesper tar sitt idolskap med skiftande humör, men för det mesta finner han sig i sin lillebrors dyrkan och fyrar av leenden och busar med honom. Det värmer i föräldrahjärtat när man ser dem skratta tillsammans. För i oss vuxna har bröderna Bus de mest hängiva fansen! /Maria

  • det vet väl alla idoler att man måste värja sig ibland