Händelserik vecka

I söndags drog hela familjen, med följe av storebrors kompis Adrians dito, ner till Lådbilslandet i Nykvarn. Vilken succe! Till alla som råkar få i uppdrag att underhålla ett barn i förskoleåldern och dessutom råkar befinna sig i den här regionen rekomenderas ett besök. Killen var som vanligt lite avvaktande i början och när vi i all ”vänlighet” pushade lite för mycket slog han helt bakut och ville inte göra något… Men när vi lämnat honom ifred ett tag kom nyfikenheten tillbaka och det hela slutade med en riktig kanondag. I lådbilslandet finns lådbilar i alla möjliga utföranden, från traktorer och bärgarbilar till motorcyklar. Det var generösa tider som barnen fick hålla på med varje sak. Det blev nästan så att barnen hann tröttna före tiden var slut. Fast det kan ju ha varit för att det var ganska lite barn där, det är nog lite striktare när det är kö… Det var i alla fall en nöjd kille som satte sig i bilen och som vanligt somnade han innan vi ens lämnat parkerningen.[thumb:2249:l]

Igår bar det iväg på Ålandskryssning. Jesper tyckte det var kul, men hade svårt att förstå att vi faktiskt var på en båt. ”Jag vill gå på båten!” sa han flera gånger när vi satt och väntade på att få komma in till vår hytt. Men när vi väl hade lagt ut och faktiskt åkte på vattnet tror jag han greppade det hela. Kvällen bestod av middag för oss vuxna (sevrade av Östersjöns suraste kypare…) spring för Jesper och senare lekte han till han stupade i vagnen till tonerna av dansbandsmusik… Lillebror tyckte nog att det var lite spännande han med… om inte annat så var resan en orgie i onyttigheter… Kakor och korvar serverades till den lille prinsen. Allt för att han skulle vara lugn och tillfreds i sin vagn eller stol så att mamma och pappa kunde göra annat… Vi får väl se vad han säger när ”dieten” inte förblir den samma här hemma… /Maria