Picknick med försmak av sommaren

[thumb:2239:c:s=0:l=g]
Idag har vi alla varit på picknick vid Rösjöbadet. Likt ett stort cirkusfölje drog vi in med barnvagnar, filt, matväskor och kaffetermos. Dagen till ära hade hushållets mesta matlagare (den av oss som bättre klär i kjol än den andre) fjäskat till det med att göra kycklingspett. Dock på förslag från den mer byxburne… De blev jättegoda och slank ner mer än väl av alla inblandade. Familjens yngsta fick dock nöja sig med att avundsjukt studera de andras smaskande innan det blev hans tur att bli mättad av innehållet i en barnmatsburk. Den lille finsnakaren visade med all tydlighet vad han tyckte om den särbehandlingen. Han spottade ut det som severades och kröp sedan iväg och käkade upp en näve sand från stranden… Kan bara gissa vad som hade kommit ur den söta munnen om han hade kunnat tala…

[thumb:2231:c]

Den äldre av bröderna Bus var eld och lågor över att vara på stranden. Till hans stora förtret fanns inga badbyxor medpackade. Helt enkelt av den enkla anledningen att sommarens första varma dag inte brukar bjuda på så varmt vatten… Det var föga något som bekom honom då han vadade runt i vattnet och plaskade från det vi kom till det vi gick. När det efter ett tag kom två barn som faktiskt badade tittade han anklagande på oss och sa med sin mest uppfodrande röst; ”Men dom får ju!”

Det är bara att vänja sig inför kommande diskussioner… /Maria