Jag lever!

Och dessutom hade jag jätteroligt på kuppen 🙂 Jag kan tänka mig att det var lite stökigare än det är när ”riktiga” läraren är där, men det var inte helt illa! De lyssnade, de jobbade och jag tror att de tyckte det var ganka roliga lektioner. Jag fick dem att jobba i grupper både på so´n och på svenskan och det är de nog inte vana med alls… de hade ingen större koll på hur man samarbetar… En sak att komma ihåg sen när jag får egen klass; Man måste öva sig på att samarbeta!

Sen vart dagen inte riktigt som jag hade väntat mig… Istället för halvklasser hela dagen var bildläraren sjuk så det blev två timmar med hela klassen istället. Det blev bild den ena och svenska den andra. Men, vilken skillnad på att ha halv- och helklass! Efter de två timmarna var jag helt slut! En annan sak som de var otroligt dåliga på, som ett resultat av att en vikarie var där eller av ”naturen” var att lyssna på varandra! En elev som räckte upp handen fick i stort sett aldrig tala inför tysta kompisar, det var alltid någon som pratade… Lärdom nr 2 inför framtiden; Jobba med deras respekt för varandra!

Hm… jag kommer inte ha tid att lära mina elever några fakta sen, men de kommer bli ena ruskigt trevliga prickar! 😉 /Maria