Dagen idag

Dagen idag är en märklig dag, den är din… Dagen i går föll ur dina händer och dagen i morgon har du ännu inte fått löfte om… Men dagen idag har du, den kan du fylla med vad du vill…
När jag skrev rubriken kom jag på den här dikten som vi ofta läste på mellanstadiet. Konstigt vad vissa saker fastnar i minnet och dyker upp när man minst anar det… Fast slutet minns jag inte…

Det var ju egentligen inte poesistund jag hade tänkt utan en dagsrapport från residenset.
Drottningen har vikat en gång till, den här gången i en 6a! Det gick bra även det och det nyfunna självförtroendet tenderar att skicka den i vanliga fall något jordnära drottningen till högfärdigheternas land. Dock gör den allt större uppsatsångesten att hon tills vidare håller sig på marken…

Kungen stretar på med både jobb och förening och ömsom ler ömsom muttrar på kvällarna när han kommer hem. Lite ledsen över att inte vara ledig längre och kvällarna med framförallt Albin blir ju så korta…

Storebror blandar också hejvilt just nu. Går från topp till botten i humöret så fort och så ofta att förädrarna skulle behöva en seismograf för att kunna hålla koll på stundande utbrott.

Lillebror är den enda som är någolunda som vanligt. Han är mestadels glad men vägrar hårdnackat att gå och går lättast att hitta uppflugen på tv-bordet där man också ska kolla först vid eventuella tjut från honom. Att komma upp på bordet är uppenbarligen ingen garanti för att man kan komma ner…

Det vara allt för den här gången! /Maria