God jul från hemmaplan

Den objudne gästen har visat sig vara svår att mota bort så i år firar vi jul hemma i Sollentuna. Först imorgon på juldagen styr vi kosan mot Karlstad (om nu inte den objudne får för sig att knacka igen). En lite annorlunda jul där julmaten inhandlades av modern i går kväll och julmyset varvas med några vändor ner till tvättstugan för att sanera all tvätt som helgen fört med sig. Modern känner sig som en cirkusapa när hon styr kosan mot tvättstugan med den blå IKEA-påsen käckt på axeln. Mer än en granne lär ha höjt på ögonbrynet under dagen. Å andra sidan har modern haft tvättstugan helt för sig själv… ingen trängsel där inte!

För övrigt var utflykten till Ica Maxi och julmatsinhandlingen igår första gången som moderna lämnade lägenheten under helgen så det var med ett fånigt flin hon gled runt bland hyllorna. Tomten kom minsann också och hälsade på… när småprinsarna vaknade i morse stod en säck med julklappar och väntade på dem vid granen… Storprins Jesper har flera gånger idag förundrats över hur tyst tomten kunde smyga in med säcken…

Så från oss alla till er alla; God jul och ta hand om varandra! /Maria