Vintermys

Som ni redan har fått veta begav sig den kungliga familjen åstad på vinteräventyr i lördags. Familjens lantliga residens fick sig en efterlängtad visit. Utrustade med alla vinterkläder som drottningen lyckats kräva fram ur slottets gömmor samt ännu ett element var tanken att kylan hållas ute såpass att en övernattning skulle vara möjlig. Det gick över förväntan! När väl elementen fått jobba på högvarv några timmar visade termometern dryga 20grader och sedan stannade den där.

När mörkret fallit på lördagkvällen tände kungen och storprinsen en brasa och sedan satt familjen i mörkret och grillade korv och tittade på stjärnorna. Mysigt tyckte alla, häftigt tyckte storprinsen och lillprinsen satt och var helt till sig över alla stjärnor som lyste på himlen. Stadsbarn som han är är han ju inte precis bortskämd med den varan… Föräldrarna saknade dock några marschaller för att skingra mörkret en aning och har noterat det i sina mentala minnesanteckningar, i samma kategori som pulka, under rubriken: saker vi borde ha lärt oss behövs i stugan. Appropå det senare kan jag verkligen inte fatta att vi efter sex år fortfarande inte har lärt oss att det alltid är mer vinter i stugan än hemma i Sollentuna… I och för sig gav helgen mersmak så det kan ju tänkas att kungligheterna far på tur snart igen och då borde väl minnet finnas kvar det här gången i alla fall! /Maria