Identitetstillägg

Likt en kamelont ömsar drottningen skinn och ändrar skepnad. Eftersom jobbet på autismboendet bara erbjuder kvälls- och helgtider och skolan där drottningen vikar inte hör av sig så ofta som drottningen skulle vilja har hon helt sonika skaffat ett nytt extrajobb. Den här gången på områdets hemtjänst. Så nu kan drottnignen även lägga vårdbiträde till sin redan smått rekordlånga rad av identiteter. Det är i och för sig en nygammal identitet då drottningen jobbade inom hemtjänsten ett år i sin ungdom innan hon flyttade ner till stora staden. Då som nu är det både fascinerande och sorgligt hur man i många fall utgör den enda länken till omvärlden för de man besöker. Ens egen åldersom och död blir så påtaglig när man ser det genom ögonen på människor vars lägenheter ekar av ensamhet. Vissa tar det med värdighet andra lite annorlunda. Hur som helst blir den oundvikliga tankeställaren hur ens egen och våra käras åldersom såsmåning om kommer se ut. Speciellt för er som vi bor så långt ifrån… /Maria