Det där med det verkliga livet…

Fast nu i en betydligt bättre version än som har behandlats på senaste tiden… Drottningen har precis avslutat en vecka med vfu. Ni som har bra minne minns att det är det en tjusigare förkortning för praktik. Som en elev så klarsynt påpekade idag: Så du praoar här alltså? Nå, tillbaka till saken. Varför har man inte mer praktik under utbildningen? Drottningen har på denna gångna veckan lärt sig mer om hur det är att vara lärare än hon gjort hittills i utbildningen. Hon har på riktigt tagit hand om lektioner, planerat, genomfört och tillsammans med sin handledare utvärderat resultatet. Men nu är det slut för den här kursen och en titt på schemat för nästa kurs visar att den innehåller futtiga två dagar vfu! Vad tror de att man hinner på två dagar? Det är i sånna lägen drottningen helt tappar sugen att gå alls. Man hinner knappt visa sig för eleverna förens det är dags att lämna dem igen… Dessutom så är nästa kurs en no-kurs och drottningens vfu-skola ska passande nog ha ett teknik-tema från och med påsklovets slut till sommarlovet och drottningen är så sugen på att få vara med så mycket som möjligt. Så kalla henne pluggis eller fjant eller vad ni vill men det verkar inte bättre än att några föreläsningar kommer få stryka på foten för några extra dagar ute i verkligheten… /Maria