Pappas nya leksak

FlygplanetMan har ju alltid varit intresserad av radiostyrda leksaker… Och speciellt saker som flyger då det är en outforskad värld. En av mina polare som liten pysslade just med radiostyrda flygplan och då i form av balsaträbyggen med små motorer som gick på någon kletig vätska med glödstift.

Jag har insett att det var nog bra att jag inte började flyga sådant tidigare. Nuförtiden kan man köpa ett frigolitplan men med elmotorer som är flygduglig i sisådär 10 minuter före man måste ladda den igen. 10 minuter låter kort men jag kan lova er att man hinner med många krashlandningar före dessa 10 minuter har gått.
Köpte det igår och då blåste det lite. Helt omöjligt att flyga då planet väger så gott som inget. Idag på kvällen så var det betydligt mindre vind och jag sprang iväg mitt i nattandet av barnen för att testa att flyga dels utan distraktioner av ungar som sist och med bättre förutsättningar att få lite kontroll på vad som händer. Jo tjena, det gick sådär med kontrollen….

Precis då man kommit på att den får stall och får några stunders airtime så dog batteriet. Tur var kanske det för mina tummar var helt mörbultade av den spetsiga överdelen på kontrollerrna i kombination med att det var riktigt sega spakar.

Imorgon blir det flygardags igen då jag lovat jesper att få hänga med ut på kvällskvisten, bara det inte blåser då..