Saker att göra inne när solen lyser ute…

Jag läser naturvetenskap nu och i kemin ska vi ha en redovisning om ett varsitt grundämne. Enda kravet är att det ska vara kreativt. Så nu har jag ägnat HELA förmiddagen med att vika 9 lådor av färgat papper.

http://skapande.blogsome.com/category/14/

Med locken blir det 18 lådor! Jag kan nog lugnt konstatera att jag är något av en expert på dessa lådor nu… Grundämnet är syre och idén går ut på att det ska ligga olika fakta i lådorna som eleverna (i det här fallet de andra som går kusren) får öppna en och en och gissa vilket ämne det är som faktat handlar om. Svaret ska finnas i en av lådorna så att det går att kolla om man har gissat rätt… Nu återstår bara att skriva ner olika fakta och hitta på lite konkreta saker att lägga ner tillsammans med faktat… Inser att jag nog inte blir klar idag… /Maria