Maddicken på kvällskvisten

Maria är ute och springer och jag sitter som vanligt vid datorn och hanterar tjaffs och konfliger på blixtar.se medans jag försöker mellan meddelanden vara lite kreativ och få något gjort.
Helt plötsligt slår det mig att Jesper faktiskt ligger och tjuter på vardagsrummet, ovanligt och konstigt då lillbrorsan inte kan ha varit där och bråkat då han ligger och sover med feber.

Går dit och försöker få fram vad han tjuter åt men han har svårt att berätta vad det är för något. Tillslut lyckas jag luska ut att han fått in något i näsan och det visade sig vara den bit piprensare han nyss lekte med. Medans Jesper tjuter försöker jag lugna ned situationen och kommer på att maddicken ju gjorde samma sak. Så jag berättade om hennes äventyr och att allt gick bra för henne och det fungerade bra.
Försökte spana in och se om den var synlig i näsan för att bekräfta att det var en piprensare.
Mööörkt och snorigt i den näsan kan jag lova.
Fick leta ficklampa, första jag hitta var alldeles för svag, letade tillslut upp pannlampan med 5 ljusstarka lysdioder som lyckades lysa ända in till den blå piprensaren som allt satt där.

Började att försöka få ut den i kombination att få bort lite snor med snytningar. Snoret rensades upp men piprensaren satt fast med sin ståltråd.
Insåg att jag inte vill stoppa in en stor pincett i hans lilla näshål så jag började förbereda han för att det kan nog bli ett doktorsbesök av detta.
Det kan jag säga var inget som Jesper var speciellt sugen på så tjutet började igen…
Gick och vankade runt och försökte be Jesper andas med munnen så den inte skulle åka ändå längre in och spana ut efter Maria som fortfarnade var ute och sprang.

Jesper fick lägga sig i soffan och med tanke på att Jesper tyckte alla alternativ var bättre än att åka till doktorn så tänkte jag iaf försöka att ta ut den då han låg på rygg i soffan.
Och med lite luriga ställningar för att få in ljuset i näshålet tillsammans med en pincett som redan där bara täckte upp hela hålet så fick jag tag på den och drog ut den.
Yeahoo… Skönt att slippa akuten en söndagskväll!

Nu tror jag inte Jesper stoppar upp några mera saker i näsan… Här är iaf bilden på piprensaren som satt lååångt upp in näsan…

  • Frida

    Åh, hej å hå! Inte bra att peta in saker i näsan. Skönt att du fick ut den iaf så ni slapp akuten.