Varmt, varmare – torka!

Nog för man inte vill ha kallt och regnigt hela semestern men någon måtta får det vara på värmen.
Just nu är det 30 grader varmt i skuggan, i inlägget under som skrevs ungefär vid samma tid var det med 30 grader och klockan var 12 som nu.
Den dagen steg värmen upp till 33 grader i skuggan, så samma sak är att förvänta idag. Rysligt varmt.

Det är väl ok då man kan svalka sig i lite sprutande vatten, men den lyxen är inget man kan unna sig längre.
För några dagar sedan torkade dricksvattenbrunnen upp så där finns inget vatten att hämta längre. Passade på då att dra upp pumpmekaniken för att se hur den ser ut och kanske få lite djupare brunn på ett enkelt handgrepp.
Kollade upp reservdelar till handpumpen och den visade sig vara en klassiker som kostar skjortan! Inte för att den säkert behöver kosta så mycket men då ingen längre köper så många handpumpar samt att den just är en ”gårdsklassiker” så kan de tydligen ta vilket pris de vill för den.
Så går handpumpen sönder eller att något annat strular med den så kommer vi nog gå över till en elpumpad brunn som kostar halva priset mot en handpumpad!

Men när brunnen ändå var torrlagd så kunde vi lika gärna testa möjligheten att gräva lite djupare med för att se hur det skulle kunna gå. Sagt och gjort så lyftes även locket bort och stegen firades ned i hålet.
Ned trallade jag så glatt för att hälsa på botten av brunnen med stövkar och hink i snöre för att hissa upp bottensanden.
Det var faktiskt inte alls så farligt där nere, svalt och myggfritt till skillnad mot ovansidan av brunnen.

Våran ”tvätt/disk/bevattnings”-brunn är fortfarande alive and kicking med 3dm vatten kvar att pumpa upp. Men denna värmen borde sänka den nivån ett snäpp i kombination med vår förbrukning av dusch, disk och tvättvatten.

Men glädjande nog verkar det komma ostadigt väder till helgen, får hoppas på MYCKET regn under någon dag och sedan kan solen få komma fram igen. Gärna med temperaturer på 25 grader i skuggan så man kan göra något på dagarna med än att sitta i skuggan och bara göra så lite som möjligt.

Nu ska vi ta en tur till Alunda i en AC-kyld bil och köpa glass, fylla på vattendunkarna och inhandla lite smått och gott för morgondagens gäster.