Vicken fredag!

Klockan är snart halv 2 på natten och jag har precis kommit hem efter att ha tillbringat kvällen på Karolinskas akutmottagning. Johannes har sin andra halsfluss på tre veckor och var nere på vårdcentralen och fick ny penicellinkur. Men den hann knappt börja verka förrän han blev helt däckad och kunde varken tala eller svälja, så jag fick ringa sjukvårdupplysningen som kommenderade in oss till akuten med förmodad varböld i halsen. Nu vart det fart på oss.  Vi hade mitt i allt tur eftersom grannarna var hemma så vi kunde skicka över Jesper till dem och installera en babywatch hos Albin som redan låg och sov när vi for iväg vid halv 9-snåret. Väl på Karolinska blev det en lååång väntan innan det blev Johannes tur. Läkaren kastade en blick i darlings mun och konstaterade att tanten på sjukvårdsupplysningen haft rätt… Böld som måste punkteras och tömmas på var. Låter mindre mysigt och det visade sig att det var för mycket för Johannes kropp just då så de kunde inte göra ingreppet. Inte så konstigt kanske med tanke på att han knappt har ätit eller sovit de senaste dagarna pga halsont. Så jag fick vända hem ensam medan Johannes ligger kvar i väntan på att få göra något åt bölden i morgon. Endera punktera den eller så opereras den bort och då blir han av med halsmandlarna på en gång…

Väl hemma avlöste jag våra tappra barnvakter som förtjänar en guldmedlaj i granneVM! Hur ska vi nånsinn kunna flytta när vi har så underbara grannar! Nu ska jag försöka sova, men ställa klockan på 7.15 för att hinna ner och hämta tvätten som inte har blivit hämtad ur tvättstugan mitt i allt kaos…/Maria