Rutinmänniskor

Var på föräldramöte på Albins avdelning i tisdags och de gav nya tider att förhålla sig till. Förut har  de velat att barnen, som inte äter frukost på dagis kommer senast 9, för att de ska hinna göra aktiviteter innan lunchen som är kl 11. Det har varit så länge och jag är närmast expert på att komma mellan 10 i och 9. I tisdags kom de med önskemålet/kravet (beroende hur man väljer att se det..) att man ska ha lämnat barnet senast kvart i 9 i stället.

Inga problem, tänkte jag, men oj, vad jag bedrog mig! Rutinerna sitter bergfast och det är lögn att få ut ungarna ur lägenheten före 5 över halv 9. Och det beror lika mycket på att jag inte blir färdig i tid som att de inte blir det… Lägg därtill att Albin har börjat gå själv till dagis istället för att åka vagn och ekvationen att få ner båda barnen till dagis på mindre än 10 minuter blir omöjlig.

Idag bad jag om dispens för rutinomläggning… /Maria