Slutnappat

Nu har lillprinsen slutat med napp. Det var inte planerat och ingen förberedelse gjordes som när storebror slutade. Jag bara la honom en kväll utan att ge honom nappen och efter mycket bökande somnade han ändå. Han har ännu, snart en vecka senare, inte frågat efter den. Bakgrunden till att det blev nu och lite hastigt påkommet är att dagisfröknarna sa för länge sedan i våras att Albin brukade somna på vilan utan nappen och de undrade hur de skulle göra med saken. Jag sa då att de skulle ta bort den helt och så kunde vi passa på att sluta med nappen hemma på samma gång. Det blev dock inte så… Det är så lätt att bara ge honom den där nappen när han är trött och så somnar han på typ 2 minuter… Jag lovade mig själv dock att jag skulle ta tag i det under sommarledigheten istället så att han skulle vara utan napp till hösten. Lite jobbigt blev det när jag insåg att barnens sommarlov är slut om två veckor och han fortfarande var nappberoende. Så ett osentimentalt slut blev det, men det verkar faktiskt ha gått bra. Allmänt arg är han just nu, han gastar som ett helt brandlarm när han inte får som han vill eller vi inte förstår  vad han menar, men det gjorde han redan innan jag tog bort nappen… /Maria

  • Frida

    Det är ju inte för inte som napp heter pacifier på engelska. Mycket passande namn!

    E har varit utan napp i 1½ vecka nu. Det har gått över förväntan faktiskt. Ibland är det nära att han får tillbaka den, som när han gapar i affären, ungefär som den där brandlarmet du skrev om… 😉