Räkna till 100

Sedan en kväll i veckan då jag satt med Jesper och käkade kvällsmat så kom vi in på att börja räkna.
Och hur vi kom in till att räkna till 100 vet jag inte men det slutade det hela med.
Försökte vara en god pedagog och göra räknandet med framförallt 10-tal mera visuellt så jag visade med siffror vad som händer då man kommer till x9. Och siffran först där växer till en högre.
Han vet ju hur siffrorna ser ut så det gjorde allt lättare.

Efter några upprepningar och kladdande på flingpaketet så har det övats de sista dagarna och när jag nu kom hem från jobbet var toadörren låst och så hör man:
Femtitvå, femtitre, femtifyra, femtifem, femtisex, femtisju, femtiåtta, femtinio… Och en pause då han måste omsätta plussandet av femti till en ensam siffra som blir 5 och sedan räkna upp den. ett, två, tre, fyra, fem, sex.. SEXTI hör man efter en stunds tystnad och så fortsätter det glatt.
Sextiett, sextitvå, sextitre osv osv… Och en ny pause vid sextinio….
Och glatt igen då han väl kommit på sjuttio för då har pappa sagt att allt börjar om igen på ett, två osv.. Och han har insett att det inte alls är så svårt, bara sätta sexti, sjutti, åttio osv före det vanliga 10-räknandet.
Så jag gjorde en liten film av kvällens räkande, dock inte lika koncentrerad då det skulle hoppas och tjoas samt kameran rullade samtidigt.
Men här är ett till hundra:
[flv:http://album.radiokanaler.com/blogg/wp-content/uploads/2008/10/dsc00254.flv 450 320]