Sjukt igen

Igår kväll började Jesper klaga över ont i örat. Efter ett tag hade han så ont att han grät. Alvedon hjälpe inte ett smack så vi började desperat ringa runt bland grannarna för att se om någon hade flytande ipren hemma. Det hade ingen, alvedon är tydligen the shit enligt småbarnsföräldrar. Men så var det en av grannarna som kom med den förlösande frågan om vi inte kunde dela en vuxentablett och ge honom. Så vi kikade igenom skåpet efter lämpliga tabletter att dela och såg då att Johannes ryggtabletter (inte de narkotikaklassade… jag lovar) fick ges från 4 år. Jippi!

Lite läskigt tyckte Jesper att det var att svälja tablett med vatten, men efter att jag delat den halva tabletten i 4(!) delar svalde han dem. Efteråt kände han sig stor och stolt och värken förvann och han kunde somna till slut.

Idag är han hemma från dagis, men redan mycket bättre. Enligt vårdcentralen borde det gå över av sig själv inom några dagar… /Maria

  • Kan berätta att det var vanliga Paracetamol tabletter som man kan köpa på apoteket. Men skillnaden är att de tabletter jag har går under högkostnadskyddet då det var via recept och jag får de billigare.
    Låt lite väl hemskt med ryggmedicin då det bara var vanliga Panodil egentligen (fast ett billigare märke).

  • Var det så det var… 🙂 Jag trodde att de låg under recept för att de var starkare… Nu har jag lärt mig nått nytt!