Kreativitet utan energi

Den kombon summerar till TV-tittande.

Känner inspirationen att vara kreativ, framförallt på kodbiten. Koda något, vad den än må vara…
Men jag har ingen energi att använda. har gjort några försök och sitter en kort stund. Men orkar inte vidare länge tills jag ger upp.

Denna veckan har jag jour på jobbet. Inte något jag har haft sedan länge, faktiskt före jag gick på föräldraledighet för Albin. Då jag jobbade på driften.

Sedan bytte jag avdelning och blev utvecklare istället. Något jag försökte på andra jobbet med utan att jobba vidare länge. Då kom it-krashen och det sades upp tjänster. Min utvecklartjänst var en av de. Inte långt därefter bytte jag jobb heller.
Ungefär samma tidsperiod var det på mitt tjänstebyte på IDG.
Bytte till en utvecklartjänst och sedan kom lågkonjukturen. Men denna gång stannar jag kvar som utvecklare.
Men då de försvunnit massa folk på drift igen så blev jag tillfrågad om jag kunde börja ta jouren.
Jouren är värdelöst, man går på helspänn en hel vecka på att något ska hända. Enda och enda fördelen med jouren är extra $$$$. Frågan är om det ens är värt de pengarna.
Men jag behöver nog inte fundera på det. Är precis inne på min första jour och redan nu har saker hänt så att det blir nog min första och enda jour.

Nog bra det, för man kan inte gå på bio, resa bort.. Eller ens ta sig en öl… För om man gör det så händer såklart något som man måste åka in för.
Så det är med kluven inställning jag accepterade jouren. Och det är helt ok om detta var första och enda jourveckan. De $$$ det inbringar kan jag leva utan. $$$ är inte allt här i livet…

  • Jasså.. redan lessnat på jouren? 😉 Vad har du fått göra?
    Tycker ändå att det är överkomligt under jouren, oftast kan man ju fixa felen hemifrån. Men som sagt, pengar är långt ifrån allt!

  • Jo, lördagkväll gick mail1 ned. Inga diskar fanns kvar utom C:.
    Boota om och sedan gick den upp igen och allt var bra.
    Men det är just att man hela tiden vet att den kan ringa eller plinga till när som helst.
    Så oftast är det inte några problem att lösa det. Men just att man blir upptagen hela veckan och framförallt helgen av att något kan hända.