Lite fix här, lite där

Jag har verkligen fått tummen ur och börjat fixa saker som borde fixat för längesedan. Saker som man skjutit på för att det har ju funkat bra. Man blir hemmablind och bekväm av sig.

Nu när man väl ska låta andra granska bostaden och även basera en summa pengar på hur det ser ut så har man börjat fixa finliret. Det är inte komplicerat, inte svårt på någt sätt. Inte ens speciellt ansträngade. Det luriga är att bara göra det!

Dagens inoljningsprojekt

Dagens inoljningsprojekt

Men man får lite extra energi när man är hemma själv utan Maria och då Albin somnat efter en stunds sagoläsning. Idag har jag slipat ena köksbänken som det var hög tid för. Har väntat på att vi ska komma iväg till stugan för att hämta slipmaskinen. Men nu gav jag upp och slipade med handkraft.

Bänken är inoljad i strykning 1 och tänkte ta en senare ikväll så den blir ordentligt mättad.

Fixade även stöd för diskbänken som säckat lite i brist på stöd och rört sig tillsammans med bänkskivan som tappat lite fäste i underlaget. Limmade den samt klossade upp diskbänken. Den tätningsfog som sitter mellan de 2 partierna (även på bild) har jag skärt bort för att lägga en ny. Den var inte längre tät då båda sidorna inte har varit fixerade. Men nu sitter båda sidor fast i underlaget och ny fog ska läggas på imorgon då oljan sjunkigt in i träet.

Kommer bli sååå snygg lägenhet tills  vi flyttar!