Bil bil bil , -pengar, -pengar, -pengar

Verkstaden ringde precis med senaste lägesrapporten. Det var inte bara en fjäder fram som var brusten utan det var båda. Så det vara lika bra att byta. Kostnaden för det jobbet blir 3700kr.

Sedan lägger vi på bärgningen av bilen till det så är det ytterliggare 1000kr på den summan.

De fick även i uppgift att göra ett försök att hitta oljudet i bakvagnen som Svenskabil i akalla, sollentuna bil & motor samt även Svenskabil i täby fått i uppgift att hitta.

De 2 förstnämda har fått det lite som en sidouppgift men allvarligast är att Svenskabil i täby verkligen fick det som enda uppgift. Det resulterade i byte av en länkarm som gick på 2000kr. Men inte gjorde det någon skillnad alls. Och de lämnade tillbaka bilen och sa att de fixat problemet. Men så var inte fallet. Se mera om det fallet i denna blogpost.

Nu har mekonomen ”Mek & däck sollentuna ab” felsökt och kommit fram till att det är stötdämparen som är slut. Som jag håller med om borde vara felet. Att byta paret (som man gör) gör på 3300kr till!

Då kommer denna reparation sluta på den nätta summan av 7000kr samt räknar vi in bärgningen så hamnar vi på 8000kr!

Då bilen endast gått 6000mil tyckte verkstaden att det var undligt att stötdämparen redan är slut. Och det måste jag hålla med om.. Men det är bara att betala och se glad ut att bilen igen är i toppskick.

  • Maria

    Så vi kan åka på visningar i helgen!