Bilen är pajj!

Förutom att bilen verkligen behövs tvättas, ser du något annat som inte stämmer på denna bil-bild?

Ledsen bil

Ledsen bil

Ja, bilen ser lite hängig ut… För den är inte sänkt till en low-rider som kanske man kan tro på bilden. Utan den hänger verkligen mot marken nästan.

Vi kör inte så ofta längre men sist vi körde var allt i sin ordning (förutom oljudet i bakvagnen vi lämnat in bilen för otaliga gånger och ingen lyckas fixa. Speciellt inte OpelVÄRKstäderna).

Idag skulle vi shoppa nya stövlar till Jesper då de är för små för han. Men när vi backar ut låter det underligt. Dadadadada… Kkrrssshhh… Som om man skulle åka på hård is som håller på att smälta och det är luft under så bilen krasar till små isbitar, fast mycket högre.

Ljudet kom när man backade ut från parkeringen och svängde för att åka iväg. Det lät inte bra… Funderade om det var någon sten som skrapade emot bromsskivan men ljudet fanns inte när man körde rakt fram.

När man tittade efter så såg den lite hängig över som på bilden och då misstänker jag att fjädern kan ha gått.

Och när vi lirkat tillbaka bilen i parkeringsfickan samt tagit en busstur till närmast shoppingscenter för att köpa stövlar så tog vi en grundligare titt.

Svängde ut däcket för att se hur det står till med framvagnen. Och som jag misstänkte:

Fjäderbrott

Fjäderbrott

Den blå pilen pekar på den undre fjäderskivan. Ovanför den skivan ska fjädern sitta i spänn upp i ett hålrum för att ge bra åkkomfort. Men som synes så finns större delen av fjäden under skivan och ett tydligt brott fjädern syns på bilden.

Så det är bara att lämna in på lagning, frågan är om vi ni blir tvugna att kalla på en bärgare för att få den till verkstaden. För det går inte att köra med en fjäder som har åkt ned som den ligger nu.

Blir att ringa verkstaden (INTE SvenskaBil!) och kolla av läget för reparation. Så nu är vi bilfria ett tag…

  • Frida

    Åh va trist med trasig bil! 🙁