Koka ägg i micron går bra om…

Alla har ni väl hört att man inte kan koka ägg i mikron för då exploderar de.

Hur många av er har provat att det verkligen är sant?

Hur många vill gärna prova men vågar inte?

Jag tillhör gruppen som gärna skulle vilja prova men har inte vågat eller viljat hantera eventuella effekter om det verkligen fungerar som det sägs.

I helgen kokade vi ägg (som vi gör till varje frukost)… Och de ska vara löskokta! Riktigt löskokta faktiskt.
Men inte riktigt så mycket så äggvitan är för rinnig. Jag brukar äta ägget då med för så hemskt är det inte. Men just denna dag var jag inte alls upplagd för att få rinnande vita.

Men om nu ägget saknar skal som håller emot trycket som blir när en micro värmer maten innifrån. Om det då verkligen ska explodera så borde det väl bara den lösa vitan spricka och gulan rinna ut.
För inte ska väl det kunna bli en explosion av ett skalat kokat ägg som är lite rinnig bara?
Och som jag dessutom öppnat upp så toppen är borta och den rinnande äggulan är helt öppen uppåt.
Vad i hela friden ska kunna hända då förutom att ägget blir varmt och hårt?

Jag var så besviken på den lösa äggvitan så jag ville värma ägget så vitan skulle stelna så in med ägget och körde micron på 40% effekt i 40 sekunder…

PLING! Det gick ju bra…

Men mera behövs för att få fart på stelnandet av äggvitan.
FULL effekt i 1 minut får det bli och jag redo med fingret på STOP-knappen för att stänga av om det skulle hända något

Det gick ju bra…

Tills ägget exploderade! Nyfiken på resultatet?



Så vad har vi då lärt oss av dehär?
Kör inte ägg i micron om du inte är i behov av att få en ren micro.
För nu är vår micro i stugan riktigt ren!


  • Elin

    Hahaha!

  • Frida

    *asg* Det ska då var du till något sådant! Vem var det som skrubba rent micron?

  • peter

    hahaha! oerhört spännande! 🙂

  • AdrEnaline_jUnkie_82

    Han den där Peter verkar leva ett rätt händelserikt liv om han följde den här storyn som värsta nagelbitaren