Autoexperten i Rotebro fd. mekonomen

Då var det dags igen att fixa bilen.

Några av er kanske minns det förra inlägget om bilreparationer då det redovisades resultat om olika verkstäder och nästa på tur var då Mekonomenverksataden Mek & Däck som ligger i rotebro.

Nu har de bytt organisation från Mekonomen till Autoexperten. Passade även på att fråga hur detta kom sig. Anledningen var att Mekonomen kommit med enligt dem massa underliga kontrakt och prisökningar för att täcka de nya reklamfilmerna.
Även att alla är tvungna att ringa ett centralt nummer för att boka tid. Medan Mek & Däck vill att man ska kunna prata med tekniker direkt. Något som jag kan tycka är trevligt då man är lite tekniker själv och kan få svar på lite svårare frågor.

Det som hänt är att vid besiktningen så har avgassystemets upphängning lossnat igen. Du kanske minns att det lagades av Sollentuna Bil Och Motor i det gamla blogginläget (läs det här). Alla svetslagningar har lossat igen och då var det dags att lämna in bile nför att fixa detta.

Jag gjorde en rundrigning och kollade priserna. Först Svenska Bil i Akalla. Att byta mellan och bakre delen av avgassystemet skulle kosta något över 11000kr… ELVA TUSEN KRONOR!!!

Ringde sedan en mekonomenverkstad som låg nära, de skulle ta för samma arbete lite under 6500kr. Alltså HALVA priset mot Svenska Bil.
Sedan ringde jag Mek & Däck som numera tillhör autoexperten och deras pris för samma uppgift kostade några 10-or högre än mekonomen. Så jag valde faktiskt Mek & Däck eftersom jag varit nöjd med de tidigare.

Lämnade in bilen på fredagen då jag även passade på att jobba hemma och halvdag för att kunna hämta bilen före 15:00 som de stänger på en fredag.
Men att lämna in bilen betyder alltid strul…
Lämnade in bilen strax efter 7 och strax före 9 så ringe han upp och berättade att de måste byta hela avgassystemet. Därav så behövs båda mellersta och bakre ljuddämparen. Och den bakre har restnoterats från leverantören.
Arrrh! Kunde de inte kollat upp det FÖRE jag lämnade in bilen? De gjorde iaf däckbytet som var uppgift #2.

Nu ska bilen lämnas in igen på måndag för att få till bytet av avgassystemet. För att jag ska återkomma till Mek & Däck även nästa gång bilen behöver servas eller repareras så hoppas jag att de ger rabatt på jobbet.
Åtminstone bjuder på däckskiftet när slutsumman kommer. Om inte så har jag bestämt mig att testa en ny verkstad.

Så nu ska vi se om de är så kundsmarta att de ger lite rabatt för att jag behöver strula med att lämna och hämta bilden 2 gånger…