Skattjakt på kalaset

Idag var det kalas för Jesper, något senare än den riktigare födelsedagen. Men nu är alla hemma efter semestrarna och så även vi.

Det fanns 2 aktivieter på kalaset. Den första var själva fika-tårta delen. Där placerade vi ut 50-leksakspengar på var tallrik. Sedan har vi en kalas-kiosk i köket där de kan handla för sina pengar.
Något som gjorde fikat riktigt roligt än att bara kasta i sig alla godsaker. Alla tyckte det var riktigt roligt att få köpa sitt eget fika i vår lilla kiosk.

image

Kö till kiosken:

image

Sedan blev det dags för den stora aktiviteten.
Redan före kalaset fanns skattkistan på plats och alla funderade på vad det kan vara.

image

Men efter fikat så kom det ett brev i nedkastet. Med en liten instruktion…

image

Det hela gick kort ut på att med antal steg och riktning hitta nästa ledtråd. Varje instruktions-lapp har även en siffra på sig som de ska spara till slutet.

image

Sista kuvertet innehåller information att de ska plussa ihop alla tal och det är koden till skattkistan.

Hela leken fungerade riktigt bra med några lärdomar.
1) Det behöver nog vara en vuxen som läser instruktionerna från lappen. Det blev flera gånger som en instruktion missades att läsas upp. Om man inte vrider sig så hamnar man ju heltokigt.

2) Det var 8 st kalasdeltagare och varje fick sin egen ledtrådsjakt. Det tog lite för lång tid. Har du flera så får man nog göra lag istället.

Att tänka på om man själv vill köra leken:
Placera ledtrådarna så ingen hittar de under kalastes början. Klistra upp någon eller några under bord. Och insidan dörrar eller bakom.

Här kommer några filmklipp hur det i praktiken fungerade:

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

Del 5:

  • Va många fiffiga idéer!!