Tittar upp i näsan, vad finner vi där?

Taldoktorn som vi kallar Talpedagogen som Albin träffar för att öva på sina ”R” skickade en remiss till öron, näsa & hals-doktorn på danderyds sjukhus.

Och att hitta dit blev riktigt kul då de skickade med en karta över hela sjukhuset och Albin fick sedan navigera sig dit själv med kartan.

image

image

Det blev hur kul som helst och han var riktigt duktig att vet var vi ska hela tiden. Bra lokalsinne kan vi konstatera. Men det var ju inte det som skulle undersökas.

Väl där träffade vi en grymt bra doktor som pratade med Albin på ett bra sätt och med mig lite lagomt utan att prata över Albin och vad han säger. Annars brukar doktorerna vara lite trista och stela. Men hon får 5 av 5 stjärnor.

Hon frågade massa frågor om snarkande, sömn, ätande och förkylningar och halsfluss, flush, eller vad det nu stavas.

Tittade i halsen, klämde på halsen och konstaterade att vänster halsmandel är större men inget oroande. Sedan blev det näs-spray (bedövning) och i med lamp-kameran upp i näsan. Vad hitta hon där…

Inget direkt spännande, det såg bra ut. Polyperna var stora men de är de tydligen på barn. Störst från 2 år och sedan minskar de. Och något annat som lät lite ofräsht som jag inte minns. Men inget att oroa sig för. Något obehagligt för Albin var det men han klagade inte och hon fick göra sin grejj utan protester.

Och när det väl var klart var det tatuering OCH klistermärke som belöning och Albin var studsade hela vägen till bussen att det var klart.

image