Gerbiler i terrarium

Nu är den nya Gerbil-buren i stort klar. Våren riktigt bra med 3 delar för olika ändamål.
Bakre halvan före grävande, den stora sektionen nerv spån i stora block så de själva kan gräva och fixa. Får se vad de lyckas göra om några dagar.
Den mindre andra bakre delen är för sand-badande. Något Gerbiler ska älska och behöva. Nu har de fått ett berör sand-badar-rum.
Och sedan den främre delen för lite blandat lek och boende. Får se hur den utvecklas, just nu med hö och hus. Matskålen är det som kvarstår, ska bytas till något som inte är gnag-vänligt som plasten är.

Och smidig öppning både med skjutbara dörrar fram. Där ska låset förbättras, samt en magnet-låst topp lucka. Med 8 neodym-magneter sitter det stabilt fast men är ändå riktigt lätt att sätta ditt och ta bort.

Så, där har ni sett gott folk. Den perfekta Gerbil-bostaden. 🙂

  • bea

    Hej jag undrar vilket silikon du använt till glaset till terrariumet? Då ja själv har två gerbiler o vill fixa avdelat i ett terrarium.

  • Hej Bea,
    Minns faktiskt inte, var nog något vanligt silkon som användes tror jag. Allt håller fortfarande ihop och gerbilerna bor kvar. Dock tyckte de om att göra sovplats där sanden är på filmen så den fyller de upp med mjukt papper och gräver ned sig för att sova i. Sanden har flyttat ut i en skål utanför.

  • Catarina

    Jättefint gerbilterrarium! Jag sitter just nu och letar idéer på hur man kan göra. Vad är det för mått på terrariet?

  • Vi är tyvärr inte hemma nu men uppskattningsvis är det 70 brett, 50 djup och 40 hög.