Vi var nog lite trötta i morse…

Först iväg i morse var Johannes som dagen till ära hade cykelpremiär för i år.
Precis när jag svänger ut från vår parkering ringer Johannes och undrar om jag inte kan titta efter hans vantar han råkat tappa nånstans på vägen.
Jo, det kan jag väl.
Nån kilometer senare får jag bingo!

image

Packar ner makens vantar och fortsätter mot jobbet. Halvvägs slår det mig plötsligt att jag åker utan hjälm!

image

Nu blev det jobbigt. Inte nog med att jag kände mig naken, jag kände ett ologiskt behov av att förklara mig för alla jag mötte; typ, ”jag brukar ha hjälm, jag bara glömde den”
Det är en jobbig känsla kvart i 8 i sollentuna centrum. Det blir många att vilja förklara för.

  • En cykel Pia

    Hej! Visst känns det naket och pinsamt! Förra helgen skulle jag och min make hälsa på mina föräldrar i utkanten av stan. Så på med reflexvästar och hjälm. Nästan framme ser jag att han satt på sig sin väst men glömt hjälmen kvar i cykelförrådet. Så panik ner i mina föräldrars förråd där jag hittade min gamla rosa frigolithjälm från skoltiden. Maken var måttligt road och jag drog en lättnadens suck efter att ha lyckats knäppa fast den på hans huvud.

  • Maria Honak

    🙂