Cykelfärsäljning och cykelköp

Detta året tog jag äntligen tag i alla cyklar vi samlat på oss. Droppen var Albins 20″ som skulle behöva uppgraderas detta året då han börjar bli för stor för den.

Då blev det 3 cyklar som står i förrådet och tar plats för annat vi vill spara på =)

Så igår pumpade, tvättade och fotade jag alla 3 cyklar som skulle säljas.
Annonsen kom upp på lördagkvällen:

Blocket annonsen

Blocket annonsen

Efter någon timme hade jag några hundra visningar på annonsen men ingen köpare så jag funderade om jag ändå satte lite för högt pris. Maraias prissättning ligger alltid någon eller några hundralappar under mig. Men jag tror att det spelar ingen roll att ligga lite högre än alla andra. Är man nog närma och på bekvämt avstånd från köparen så lägger de gärna någon hundralapp extra än den billigare för att slippa åka halva stan.

Vid 21-tiden så kom första mailet med en som var intresserad av Crescent 20″ cykeln för köp på förmiddagen kommande dag (idag) för vi skulle ge oss av.
Nästa morgon tog det bättre fart, nästa SMS var en intressent av Peak 16″, samt därefter en till på Peak-cykeln. Det visade sig att 20 minuter senare gick jag ned och fick 600 i handen för Peak-cykeln. 10 minuter senare kom killen som mejlat dagen före om Crescent och köpte den. Så var det bara 3-hjulingen kvar. Gissade att den skulle bli svårsåld. Satte ned priset till 200 på morgonen och uppdaterade att resten var sålda.

Sedan åkte vi iväg och provkörde en ny bil faktiskt. En Volkswagen passat -11:

Provkörd Passat

Provkörd Passat

Denna var det vi tog en tur i: Passaten på Bytbill.com

Efter att länge ha varit insnöad på Opel Insignia så var passaten som vann många dueller mellan de två samt att de fick bättre betyg i tester.

Och med att Volkswagen låg på vägen i Täby så passade vi på att stanna och göra en provtur.
Men den kändes inte alls bra, prisnivån ligger högt mod vad man får för finesser, enkla utföranden, saknar massa features, kändes opersonlig och hård innuti, ljudanläggningen var värdelös. Ljudnivån var hög från däcken med. Kändes som vår gamla Opel var lugnare och tystare. Nu ska vi försöka få tid att provköra en Opel Insigna för att se hur den känns. Får mycket features, mil och bil för samma pengar mot en Passat. Ska bli intressant om den väcker köplusten.

Men sedan kom vi till vårt mål. XXL, eftersom Albin just sålt den cykel han använder så behövde vi verkligen ha en cykel till han som älskar att cykla.
Och ut kom vi med inte bara en cykel till Albin, utan en cykel till Maria med som faktiskt cyklar någon mil var dag.

Nya cyklar

Nya cyklar

En hybridcykel till Maria och en MTX till Albin. Alla var så nöjda.

Nu drog alla i familjen väg på cykeltur för att handla lite mat medan jag sitter hemma och bloggar.

Cykelgänget

Cykelgänget

Det jag fick nöja mig med från XXL var ett kilo protein!

1kg protein

1kg protein

Med det avslutar jag inlägget och går och tränar lite! =)