Easy camp Boston 500 regntest, 3000mm

Detta med att vara vattentät. Alltid ska det anges regnpelare som 3000mm. Detta ska vara ett test med ett vattenrör mot det utsända material som ska testas och sedan fyller man röret med vatten. När det börjar läcka igenom så har man fått måttet på regnpelaren i millimeter.
Vårt tält ska ha 3000mm som är ett av de lägre måtten när vi tittade runt, vår frågeställning var om 3000mm räcker som tältduk.

Vi har varit ute med tältet 2 år nu, vissa gånger med regn men oftast lyser solen. Men när det regnar så stiger även luftfuktigheten och allt blir fuktigt. Även så insidan på tältet. Så man har inte riktigt vetat om fukten på tältdukens insida beror på fuktigheten eller om den släppt igenom vatten.

Idag ska vi göra en första service på impregneringen på tältet. Väderprognosen säger sol och varmt de närmaste veckan. Perfekt att impregnera på då resultatet blir bättre i värme.
Först sprayades tältet med cleaner från Impregnex och efter det spolades tältet av. Mycket vatten spolades och jag passade på att spela in ett litet klipp.

Kort och gott så efter 2 års campade så håller tältduken med 3000mm vattenpelare helt tätt. Det betyder att 3000mm räcker riktigt att hålla vattnet utanför.
Efter det har även duken sprayats med impregnering så nu kommer vattnet rinna av ännu lättare.