En något annorlunda hemresa

image

Hemresan började bra, mamma och pappa kom in till Hudik och käkade med mig och Fredrik,  sedan satte jag mig på stationen och tog en kaffe i lugn och ro. Då kommer det ett sms från SJ:

” Hej! Ditt tåg 10583 den 2015-07-26 med bokningsnummer ESJ5745Z ersätts på grund av ett förlängt banarbete med buss på sträckan Hudiksvall-Söderhamn-Gävle. I Gävle sker sedan byte till tåg. Din restid kommer förlängas. Mvh SJ”

Jaja, tänkte jag, inget att göra. Får ju åka tåg från Gävle i alla fall….

image

Bara 10 minuter senaste än ordinarie avångstid kommer vi iväg med buss från Hudik. Tydligen var det regnet som ställt till det för banarbetet så det inte gick att åka på rälsen. 
Vi kom fram till Gävle 18.40 och möts av beskedet att vårt tåg kommer komma 21.14!
What! Ska jag sitta i Gävle i 2 1/2 timme. Många irriterade människor som inte får några svar eftersom det inte finns några som jobbar på Gävle central en söndagskväll.Teamar upp mig med en trevlig kvinna som ska till Solna Vi börjar leta andra alternativ.

image

Som tur är jobbar det en otroligt trevlig och hjälpsam tjej på pressbyrån inne på stationen. Hon tipsar om att vi alla ska ta upptåget till Uppsala och sedan vidare med pendeltåg.

Efter ett snabbt överlag med tider i huvet inser vi att vi kommer fortare hem på det viset och köper biljetter.
Så med hjälp av upptåget och pendeltåg kommer jag till Sollentuna 21.30.
När sjtåget äntligen kommer till Stockholm central klockan 22.10, 2 1/2 timme försent, är jag redan hemma sedan länge,  men med en merkostnad på 215 kronor. Biljetterna ska jag naturligtvis skicka in och begära kompensation för.