ID Lock batteristatus 2020

Det har passerat rätt lång tid sedan jag gav en uppdatering på hur ID Lock har fungerat med tanke på hur låset har slukat batteri sedan det släpptes på marknaden.

Eftersom vi idag har bytt batterier så är det dags att uppdatera er hur länge batteriet nu har hållit.

Vi kan börja att titta på en graf som visar senaste årets batterinivåer på låset:

Tittar vi på senaste dagarna, då längst till höger på grafen så ser vi att batteriet sjunkit från 45% till att vara helt slut. Det är här låset börjat spelat melodin att det är dags att byta batteri.

Går vi tillbaka från högerkanten så ser vi att batteriet sakta sjunkit från att batterierna byttes i slutet av September 2019. Då det nu är mitten av April 2020 så har batterierna överlevt i nästan 7 månader.

Om du förstorar bilden så ser du även ett antal lodrätta streck, Röda och blå.
De röda strecken är då jag uppdaterat version på min Home Center 2, medan de blå strecken är uppdatering av ID Lock firmware.

Den stora skillnaden blev när Fibaro uppdaterade sin mjukvara till version 4.560. Efter den versionen har batteriet överlevt ända fram till idag då jag fick peta in 8 nya batterier.

Så det verkar som att ID Lock samt Fibaro och HC2 äntligen har löst de batteriproblemen som varit sedan releasen av låset på marknaden. Vet inte riktigt vem jag ska vara arg på för all den tid som jag behövt lägga på att felsöka, fixa, trixa samt även de otaliga AA-batterier man fått köpa och kassera efter bara några veckor.

Vi hörs vidare, men då om andra saker i det smarta hemmet än just ID Locks batteriförbrukning.