ID Lock och ny batterikollaps

ID Lock batterilaps - IGEN

Det tog bara 7 dagar från att jag stoppat in 8 helt nya batterier i låset tills låset tömmt ännu en uppsättning batterier. En riktig besvikelse efter att ha hoppats på att när det verkade som att de överlevt i hela 3,5 månader att det fanns hopp.

Det som är lite underligt är att min sambo sagt att hon har för sig att ha bytt batterier rätt nyligen utan att berätta för mig. Jag tror inte det kan ha inträffat för hon brukar berätta om sådana saker. Samt att jag ser inte på min graf att det loggats någon förändring uppåt i batterinivåer. Utan samma mönster med den raka linjen på en bit över 50% är rapporterad under en längre period för att sedan dyka ned till att batteriet är helt dött.

Något positivt med grafen ni ser är att den har uppdaterat batteriet ofta så det är lättare att följa nivån.

Värt att notera är även att mina spitter nya GP-batterier aldrig når 100% i nivå utan dessa börjar med på en lägre nivå, i detta fallet nådde de 90% som nya. Phillips batterierna nådde 85% när de sattes in helt oanvända.

1 dygn efter senaste bytet så ser det långt ifrån lovande, trenden efterha uppgraderat till senaste versionen 1.4.9 på ID Lock verkar bara ha gjort saken sämre. 1 dygn har batteriet hoppat från 90% ned till 70%. Det betyder att jag kommer få kasta bort 8 batterier om 6 dagar igen. Helt otroligt.

Avslutar med den historik jag har kvar sedan databascrashen, 6 månaders förbrukning där jag hunnit med 4 batteribyten. Dvs 32 (!) batterier!

Detta är hur många batterier som förbrukats under senaste halvåret: